wtorek, 6 sierpnia 2013

deserek jagodowy

Składniki na masę jagodową:
  • 250ml śmietany tortowej 36%
  • 250g serka mascarpone
  • pół szklanki cukru (lub zgodnie z preferencjami ;-))
  • 0,5 – 0,7ltr jagód lub innych owoców sezonowych
Spód:

Musli lub pokruszone ciasteczka digestive z masłem

W misce ubijamy śmietanę tortową, po jakimś czasie dodając powoli cukier, następnie dodajemy mascarpone oraz jagody. Delikatnie miksujemy - tak żeby część jagód pozostała w całości.
Na spód szklanek lub pucharków do lodów wsypujemy mousli lub pokruszone ciasteczka digestive ( w przypadku ciasteczek - pokruszone ciasteczka należy zalać odrobiną rozpuszczonego masła, delikatnie wymieszać i wstawić na chwile do zamrażalnika w celu schłodzenia) a następnie na wierzch wylać masę jagodową.

Schłodzić w lodówce.

SMACZNEGO!


  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz