wtorek, 21 maja 2013

Cytrynowe babeczki

 
Składniki na babeczki:
  • 100 g masła w temperaturze pokojowej
  • 100 g twarożku
  • 130 g cukru
  • starta skórka z 1 cytryny
  • 2 jajka
  • 125 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
Masło utrzeć na puszysta masę, dodać twarożek, cukier, skórkę z cytryny i jajka. dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i soda, dodać do masy maślano-jajecznej i krótko wymieszać. piec 20 min w 180 stopniach.

Składniki na krem:
  • 150 g mascarpone
  • 150 g lemon curd
  • 200 ml kremówki
Mascarpone wymieszać z lemon curd, w osobnej misce ubić kremówkę. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.

SMACZNEGO ;)



przepis na krem zaczerniety z http://www.mojewypieki.com/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz