niedziela, 19 maja 2013

Muffiny z brzoskwiniami na serku mascarpone

Składniki na babeczki:
  • 2,5 szklanki maki
  • 0,5szklanki cukru (jak ktos lubi słodsze można więcej)
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 250g serka mascarpone
  • 200ml śmietany kremówki 30% lub 36%
  • 2 duże jajka
  • odrobina soku z puszki brzoskwiń
  • 2 brzoskwinie z puszki

Składniki suche wymieszać w jednej misce, w drugiej misce składniki mokre. Następnie połączyć, wymieszac łyżka, dodac pokrojone w kostke brzoskwinie, wymieszać.

Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut.


tylko żeby nie przesadzić z ilością brzoskwiń (tak jak to widać na zdjęciu wyżej) bo muffinki wyjdązbyt mokre!
 
 


    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz